KAVA KAVA: PRZEPISY
Spróbuj naszych sposobów na cocktaile z Kava Instant
Jeśli szukasz pomysłu na bezalkoholowego drinka, który jest jednocześnie odprężający i orzeźwiający – mamy dla Ciebie kilka sprawdzonych przepisów! Smacznego! Relaksującego!
KAVA DRINK: SŁODKI MIGDAŁ
SKŁADNIKI:
- mleko migdałowe (ok. 125 ml)
- woda kokosowa (ok. 125 ml)
- miód – półtorej łyżeczki
- szczypta cynamonu
- słodkie owoce – wedle smaku
- porcja Kavaha Instant (10 g – ok. 1-2 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Zacznij od wymieszania mleka migdałowego i wody kokosowej z miodem.
Dodaj Kavaha Instant wraz z cynamonem. Zamieszaj do dokładnego rozpuszczenia. Na koniec dodaj słodkich owoców.
KAVA DRINK: KWAŚNA MALINA
SKŁADNIKI:
- sok pomarańczowy (250 ml)
- syrop malinowy – łyżeczka
- kwaśne owoce – wedle smaku
- porcja Kavaha Instant (10 g – ok. 1-2 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
- Dodaj syrop do soku i zamieszaj.
- Dodaj porcję Kavaha Instant – mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia się Kavy.
- Na koniec dodaj ulubione owoce – im kwaśniej, tym lepiej!
KAVA DRINK: TROPIKALNE ORZEŹWIENIE
SKŁADNIKI:
- sok ananasowy (ok. 125 ml)
- sok jabłkowy (ok. 125 ml)
- mięta lub pół łyżeczki syropu miętowego
- szczypta cynamonu
- ananas w kostkach
- porcja Kavaha Instant (10 g – ok. 1-2 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Zacznij od zmieszania soków i mięty. Dodaj cynamon wraz z Kavaha Instant – zamieszaj aż do dokładnego rozpuszczenia. Na koniec nutka tropików: ananas!
WSKAZÓWKA DLA POCZĄTKUJĄCYCH
Kava Kava nie rozpuszcza się w wodzie czy sokach. Jeśli nie wypijesz swojej porcji od razu (jak zaleca tradycja ceremonialnego picia Kavy) – po jakimś czasie Kava opadnie na dno naczynia. Wytrąci się jak osad w soku ze świeżych owoców.
W takim przypadku wystarczy ponownie zamieszać i Kava ponownie będzie idealna do picia!